Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g dried cannellini beans, soaked overnight then drained
- water, to cover
- 75 g tomato purée
- 3 Tbsp sugar cane molasses
- 2 Tbsp brown sugar
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 2 Tbsp cider vinegar
- 375 g dry cider
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 170 g onions, quartered
- 110 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 2 Tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1040 kJ / 248 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Spring Greens Soup with Beans
35 Min
Carrot and Ginger Soup
5 min
Chicken and Vegetable Soup
1 Std. 30 Min
Beetroot salad
10 min
Amaranth and Chickpea Patties
1 Std. 30 Min
Vegetable and Almond Soup
45min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Soya Yoghurt
12 Std. 10 Min
Puy Lentil Dip
45min
Red Pepper Houmous
5 min
Raw Beetroot Soup
5 min