Urządzenia i Akcesoria
Slow Cooked Beans with Cider
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
dried cannellini beans soaked overnight then drained450 g
-
water to cover
-
tomato purée75 g
-
sugar cane molasses3 Tbsp
-
brown sugar2 Tbsp
-
Dijon mustard1 ½ tsp
-
cider vinegar2 Tbsp
-
dry cider375 g
-
fine sea salt plus extra to taste1 tsp
-
ground black pepper plus extra to taste¼ tsp
-
fresh thyme leaves2 tsp
-
onions quartered170 g
-
carrots cut in pieces (3 cm)110 g
-
olive oil2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13.6 g
Kalorie
1040 kJ /
248 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
37.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seitan Chilli
25 min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1 godz. 15 min
Spinach and Broccoli Terrine
4 godz. 40 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Chickpea Gratin
1 godz.
Carrot and Peanut Bake
55 min
Carob Porridge with Linseed and Date Milk
25 min
Sesame Bars
1 godz. 15 min
Lentil loaf
1 godz. 55 min
Veganella - Vegan Mozzarella
6 godz. 10 min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min