Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 1 aubergine, large (approx. 300-350 g), diced (3-4 cm)
- 2 red peppers, cut in eighths (approx. 200 g)
- 1 red onion, cut in eighths (approx. 120 g)
- 2 celery stalks, cut in pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 150 g ripe tomatoes, diced
- 40 g pickled capers, drained
- 40 g green olives, pitted
- 200 g passata
- 50 g red wine vinegar
- 1 Tbsp sugar
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 2 sprigs fresh basil leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy White Beans and Leeks
20min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Pear and Gorgonzola Risotto
30 min
Raw Beetroot Soup
5 min
Creamy Courgette Soup
25min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Ratatouille
40min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3 Std. 50 Min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min
Courgette and Feta Risotto
30 min