Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 1 aubergine, large (approx. 300-350 g), diced (3-4 cm)
- 2 red peppers, cut in eighths (approx. 200 g)
- 1 red onion, cut in eighths (approx. 120 g)
- 2 celery stalks, cut in pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 150 g ripe tomatoes, diced
- 40 g pickled capers, drained
- 40 g green olives, pitted
- 200 g passata
- 50 g red wine vinegar
- 1 Tbsp sugar
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 2 sprigs fresh basil leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Soup (TM5)
20min
Sonja's Bread
3h 10min
Pissaladière
1h 30min
Steamed Poussins and Fruity Quinoa
1h 30min
Asparagus Risotto
45min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1h 30min
Ratatouille
40 Min
Spiced Labne with Squash and Rocket Salad
13小时 30 分钟
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 Min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Mocaccino Budino - Budino mocaccino
6h 15min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30min