Wersje kompatybilne
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tofu
- 680 g firm tofu, diced (3 cm)
- 1 garlic clove
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- 5 - 10 g fresh parsley (1 small bunch), cut in pieces
- 10 g olive oil
- 10 g balsamic vinegar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Tomato and Aubergine Sauce
- 40 g olive oil
- 600 g aubergines, cut in pieces (2-3 cm)
-
600
g ripe tomatoes, quartered
lub tinned chopped tomatoes - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
Finalisation
- 1 - 2 Tbsp olive oil, for frying
- 4 spring onions, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1228 kJ / 294 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30 min
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min