Wersje kompatybilne
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tofu
- 680 g firm tofu, diced (3 cm)
- 1 garlic clove
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- 5 - 10 g fresh parsley (1 small bunch), cut in pieces
- 10 g olive oil
- 10 g balsamic vinegar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Tomato and Aubergine Sauce
- 40 g olive oil
- 600 g aubergines, cut in pieces (2-3 cm)
-
600
g ripe tomatoes, quartered
lub tinned chopped tomatoes - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
Finalisation
- 1 - 2 Tbsp olive oil, for frying
- 4 spring onions, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1228 kJ / 294 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1óra 10p
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Iranian Vegetable Stew
1h 30 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Portuguese Leeks
45 min
Seitan Chilli
25 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 Std. 15 Min