
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g dried green lentils
- water for soaking
-
400
g pumpkin flesh diced
lub 400 g butternut squash diced - 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 ½ tsp cumin seeds
- olive oil for drizzling
Dumplings
- 100 g onions quartered
- 5 g fresh mint leaves only
- 5 g fresh coriander leaves only
- 5 g fresh parsley leaves only
-
30
g salted butter soft
lub 30 g margarine - 80 g bulgur wheat
- 75 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
Soup
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp fine sea salt
- 30 g olive oil
- 1200 g water
- 150 g fresh spinach leaves
- ½ lemon finely grated zest and juice
- 50 g pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 265 kcal / 1109 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 25 g