Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g olive oil
- 50 g red onions, halved
- 100 g cucumber, cut in pieces
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 lemon, finely grated zest
- 400 g water
- 100 g red quinoa, washed and drained
- 230 g tinned cannellini beans, rinsed and drained (1 x 400 g tin)
- 150 g cherry tomatoes, halved
- 30 g fresh baby spinach
- 70 g watercress
- 100 g goat's cheese, hard, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1587 kJ / 379 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warm Mediterranean Couscous Salad
30 min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 min
White Bean Salad
5 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Quinoa Salad
35 min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 godz. 35 min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min