Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café bombées de sel
- 35 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1090 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette express
2 Std. 35 Min
Pains au maïs
3u. 20min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3h 40min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain aux graines
5h
Pain de mie moelleux
3u. 25min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Bagel
1 Std. 10 Min
Ficelle apéro oignon-olive
3hod.
Fougasse à la tomate et au chorizo
3u. 20min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 Std. 25 Min