![Pain ciabatta Pain ciabatta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90ACC34D-F430-43F1-ADAB-2D52F2EBFB9E/Derivates/CAB67F82-0F62-411B-816B-E89A6D5AE45B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café bombées de sel
- 35 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1090 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
4h 25 min
Pain complet
5 Std.
Pains au lait façon "tangzhong"
24 Std.
Pain de campagne
4h
Baguette express
2 Std. 35 Min
Pain aux noix
3 Std. 15 Min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Petits pains suédois
16h
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain aux graines
5 Std.
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min