Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 50 g de sucre en poudre
- 150 g de lait
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le récipient
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 60 g de beurre doux, mou
La cuisson
- 50 g d'eau
- 2 pincées de sel
- 1 c. à soupe d'huile de colza
- 10 g de beurre doux
- 20 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 530 kJ / 126 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2j 30 menit
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45 min
Spritzbredele
25 min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
Gâteau au vin rouge
1j
Streusel
2j
Bretzel
1h 10 min
Manneles
1j 30 menit
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10 min
Spaetzles à l'alsacienne
40 min
Spätzles aux girolles
50 menit