![Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur) Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/453593ED-61D5-4C3D-9A0D-02663BAA3399/Derivates/8EB21A29-38F9-449C-8F5E-A90065A66EBA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 50 g de sucre en poudre
- 150 g de lait
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le récipient
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 60 g de beurre doux, mou
La cuisson
- 50 g d'eau
- 2 pincées de sel
- 1 c. à soupe d'huile de colza
- 10 g de beurre doux
- 20 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 530 kJ / 126 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2u. 45min
Kougelhopf
2h 55min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Spätzles aux girolles
50 мин.
Manneles
1h 30min
Bretzel
1u. 10min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
Gâteau au vin rouge
1h
Brioche tressée à la cannelle
3h
Streusel
2h
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1u. 10min