Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le tangzhong (à faire la veille)
- 25 g de farine de blé, type 55
- 125 g d'eau
La pâte (le jour même)
- 1 œuf
- 125 g de lait, et un peu pour la dorure
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de lait en poudre
- 30 g de beurre doux, ramolli
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 140 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Baguette viennoise
4h 25min
Pain au yaourt
1h 50 min.
Pain Cocotte
3 Std.
Baguette roulée aux graines
2 godz. 35 min
Petits pains suédois
16 godz.
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain de mie aux graines
6 Std.
Pain au levain biologique
5h 5min
Pain viking au sésame
3h 10 min.
Pain au levain
8 godz.
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 Std. 25 Min