![Pains au lait façon "tangzhong" Pains au lait façon "tangzhong"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E05DCAA-7D21-45B8-8C7B-034C1421B711/Derivates/3BA87189-1962-4BB1-8973-D9BD3BB47D82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le tangzhong (à faire la veille)
- 25 g de farine de blé, type 55
- 125 g d'eau
La pâte (le jour même)
- 1 œuf
- 125 g de lait, et un peu pour la dorure
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de lait en poudre
- 30 g de beurre doux, ramolli
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 140 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Baguette express
2ч. 35 мин.
Miniviennoiseries express
5h 20min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Petits pains suédois
16 Std.
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Pain de mie
3h 20min
Pain au chocolat
24sa
Pain ciabatta
3h 45min
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain aux graines
5h
Pain au yaourt
1h 50 min