Mignardise : macarons rose-gingembre

Mignardise : macarons rose-gingembre

3.5 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
2 portions

Składniki

La ganache (à faire la veille)
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de crème liquide 35% m.g.
    250 g
  • de gingembre en poudre
    2 c. à café
  • d'eau de rose
    15 g
  • de chocolat blanc
    100 g
Les macarons (le jour même)
  • de sucre glace maison
    75 g
  • d'amandes en poudre
    75 g
  • blancs d'œufs
    2
  • d'eau
    25 g
  • de sucre en poudre
    75 g
  • de colorant alimentaire rouge, en poudre ou liquide
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1229 kcal / 5130 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 79 g
Węglowodany 113.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...