Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le moule
- 400 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le moule
- 200 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 70 g de farine de seigle
- 125 g de yaourt nature
- 1 - 1 ½ c. à café bombée de sel
- 1 c. à café de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 736 kJ / 172 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Petits pains au muesli
1h 40min
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de seigle
2h 40min
Le pain bannique
30min
Pain aux graines
5h
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain complet
5h
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min