Glace au chocolat et piment jalapeño

Glace au chocolat et piment jalapeño

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
8 portions

Składniki

La veille
  • 150 g de chocolat noir 50% de cacao détaillé en morceaux
  • 1 - 2 piments jalapeño frais égrainés, sans tige et sans membranes
  • 500 g de lait
  • 10 g de cacao en poudre non sucré
  • 1 œuf entier
  • 1 jaune d'œuf
  • 50 g de sucre en poudre
  • 500 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 150 g de pépites de chocolat

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.4 g
Kalorie 2061 kJ / 493 kcal
Tłuszcz 37.53 g
Błonnik 27.6 g
Węglowodany 31.44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...