Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 1 - 2 piments jalapeño frais, égrainés, sans tige et sans membranes
- 500 g de lait
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 50 g de sucre en poudre
- 500 g de crème liquide, 35% m.g., très froide
- 150 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2061 kJ / 493 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 31.44 g
- Tłuszcz
- 37.53 g
- Błonnik
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet chocolat
12 Std.
Marsala chaud
Brak ocen
Grog chocolat orange
10 min
Glace aux cerises amarena
Brak ocen
Soupe miso, fruits de mer au saké et riz
1h 10 min
Parfait chocolat et thé fleuri
3h 55min
Puddings au caramel
1 godz. 5 min
Smoothie exotique
10 min
Glace au chocolat
12 Std.
DECEMBRE Bouillon d'oignon et foie gras vapeur - Nicolas Gautier
40 min
Glace caramel au beurre salé
12 Std.
Sorbet framboise-girofle
12 Std.