![Glace au chocolat et piment jalapeño Glace au chocolat et piment jalapeño](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/143590.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 1 - 2 piments jalapeño frais, égrainés, sans tige et sans membranes
- 500 g de lait
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 50 g de sucre en poudre
- 500 g de crème liquide, 35% m.g., très froide
- 150 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2061 kJ / 493 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 31.44 g
- Tłuszcz
- 37.53 g
- Błonnik
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sphères glacées au caramel de café
24 godz.
Sorbet aux 3 agrumes
1h 35min
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12h
Glace à la réglisse
8h 30 min
Filet de truite du Grand Morin au vin d'Argenteuil, velours de cresson de Méréville - Eric Robert
Brak ocen
Sorbet poire avec morceaux
12h
Framboisier
1 Std.
Burger au tofu
1 godz. 30 min
Granité citron vert et thym
3h 10min
Profiteroles au caramel
13h
Glace mangue-Passion
12h
Sorbet framboise-girofle
12h