![Gâteau au vin rouge Gâteau au vin rouge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D08A201D-3D7D-4F27-B510-662E579BB836/Derivates/9759A8AE-6D17-43C6-99E2-FD99078FB5A1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir, détaillé en carrés
- 200 g de beurre doux, mou et un peu pour le moule
- 120 g de vin rouge
- 125 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 4 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2045 kJ / 491 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 Min
Kougelhopf
2h 55min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Gâteau noix-café à la vapeur
1 Std. 15 Min
Gâteau aux quetsches
45min
Manneles
1h 30min
Butterbredele
2h 30min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Spritzbredele
25 Min
Streusel
2h
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min