Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 420 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de farine de riz
- 50 g de farine de maïs
- 100 g de farine de soja
- 5 g de gomme de guar
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 679 kJ / 163 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie sans gluten
1h 40min
Mix de farines sans gluten
5 min
Brioche sans gluten
3h 15 min
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2h 30 min
Pâte sablée sans gluten
5 min
Brioche sans gluten
2h 15min
Pain sans gluten aux fruits secs
2h 15min
Pain sans gluten à la châtaigne
2h 30 min
Pain sans gluten pois chiches et graines
3h 15 min
Madeleines sans gluten
1h
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1h 10min
Pâte brisée sans gluten
5 min