Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de sel
- 200 g de farine de châtaigne
- 300 g de farine de blé, type 55, et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 320 g d'eau
- 100 g de châtaignes cuites et pelées
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain au yaourt
1h 50min
Pain de seigle
5h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pain aux châtaignes
3h 45min
Pain aux graines
5h
Pain au levain biologique
5h 5min
Pain viking au sésame
3 godz. 10 min
Pain complet
5h
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min