![Pain au sarrasin et au blé semi-complet Pain au sarrasin et au blé semi-complet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2049DC4A-812B-4A28-AAF5-4C717B079C2E/Derivates/36AE846E-7265-4627-98DC-F673787BD326.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de sarrasin
- 200 g de farine de blé semi-complet, type 110, et un peu pour le plan de travail et le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- 15 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1192 kJ / 283 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain viking au sésame
3 Std. 10 Min
Pain aux graines
5 godz.
Pain à la farine d'épeautre
3h
Petits pains au muesli
1h 40min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain aux céréales
3h 30 min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain de seigle
5 godz.
Pain complet
5 godz.
Pain de seigle
2h 40 min
Pain de seigle scandinave
26h
Pains au maïs
3h 20min