Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de sarrasin
- 200 g de farine de blé semi-complet, type 110, et un peu pour le plan de travail et le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- 15 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1192 kJ / 283 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain de seigle
5 Std.
Pain de campagne
4 Std.
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de seigle
2h 40min
Pain aux graines
5 Std.
Pain à la châtaigne
2 godz. 55 min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain viking au sésame
3u. 10min
Pain complet
5 Std.
Pain aux céréales
3h 30min
Pain au levain
8 godz.