![Brioche sans gluten Brioche sans gluten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9DEEF96-B779-4C45-978B-1AD85951238E/Derivates/2DE68226-2DE1-43A5-B733-2B6155B65831.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g de lait de soja
lub 80 g de lait demi-écrémé - 15 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine de riz
- 100 g de farine de manioc
- 80 g de sucre de canne blond
-
100
g de beurre doux, coupé en morceaux
lub 100 g de margarine, bio de préférence, coupée en morceaux - 2 œufs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel
- huile, pour le moule (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à crêpes sans gluten
1ч. 30 мин.
Pâte brisée sans gluten
5 min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1ч. 10 мин.
Pain sans gluten pois chiches et graines
3h 15min
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2ч. 30 мин.
Pain de mie sans gluten
1h 40min
Pain sans gluten à la châtaigne
2ч. 30 мин.
Mix de farines sans gluten
5 min
Pain sans gluten aux fruits secs
2 Std. 15 Min
Cookies sans gluten aux noisettes
35min
Brioche sans gluten
3h 15min
Madeleines sans gluten
1h