Urządzenia i Akcesoria
Łatwy gulasz rybny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
150 g pora pokrojonego w 2 cm plastry (1 cały)
-
250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone
-
30 g oliwy z oliwek
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
350 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g filetów z ryby o białym mięsie np. halibuta, dorsza, okonia, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
497.5 mg
Białko
33 g
Kalorie
1216.6 kJ /
290.8 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10 min
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 godz. 20 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 min
Limoncello Bellini
5 min
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.