Urządzenia i Akcesoria
Łatwy gulasz rybny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
150 g pora pokrojonego w 2 cm plastry (1 cały)
-
250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone
-
30 g oliwy z oliwek
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
350 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g filetów z ryby o białym mięsie np. halibuta, dorsza, okonia, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
497.5 mg
Białko
33 g
Kalorie
1216.6 kJ /
290.8 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Barszcz zabielany i kurczak w sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Zupa jarzynowa z zacierkami i kurczak szarpany BBQ z pampuchami i bułkami
1 godz. 15 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Mango piña colada (moktajl)
10 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Pikantne curry z kurczaka, bakłażana i ciecierzycy
30 min
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią
1 godz. 10 min