Łatwy gulasz rybny

4.9 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g pora pokrojonego w 2 cm plastry (1 cały)
  • 250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 3 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 350 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 600 g filetów z ryby o białym mięsie np. halibuta, dorsza, okonia, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 497.5 mg
Białko 33 g
Kalorie 1216.6 kJ / 290.8 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...