Urządzenia i Akcesoria
Łatwy gulasz rybny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
150 g pora pokrojonego w 2 cm plastry (1 cały)
-
250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone
-
30 g oliwy z oliwek
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
350 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g filetów z ryby o białym mięsie np. halibuta, dorsza, okonia, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
497.5 mg
Białko
33 g
Kalorie
1216.6 kJ /
290.8 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa z dorszem
45 Min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 Std. 45 Min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 Min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 Std. 35 Min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 Min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 Min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 Min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 Std. 45 Min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 Std.
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 Std.
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 Min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 Min