Paella z owocami morza

Paella z owocami morza

4.7 30 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 300 - 400 g małży, świeżych, oczyszczonych
  • 3 łyżeczki soli
  • woda do namoczenia małży
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 szczypty nitek szafranu
  • 400 g krążków kalmarów, surowych świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 100 g przecieru pomidorowego, typu passata
    100 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • 700 g bulionu rybnego płynnego (patrz wskazówka)
  • 350 g ryżu białego, krótkoziarnistego
  • 500 g omułków, świeżych, oczyszczonych
  • 6 krewetek surowych, nieobranych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 514 kcal / 2150.6 kJ
Białko 36.3 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 56.2 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 2191.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...