Paella z owocami morza
TM5 TM6

Paella z owocami morza

4.7 (18 ocen)

Składniki

  • 300 - 400 g małży, świeżych, oczyszczonych
  • 3 łyżeczki soli
  • woda, do namoczenia małży
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 szczypty nitek szafranu
  • 400 g krążków kalmarów, surowych, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 100 g przecieru pomidorowego, typu passata
    lub 100 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • 700 g bulionu rybnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 350 g ryżu białego, krótkoziarnistego
  • 500 g omułków, świeżych, oczyszczonych
  • 6 krewetek surowych, nieobranych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2150.6 kJ / 514 kcal
Białko
36.3 g
Węglowodany
56.2 g
Tłuszcz
14.4 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
0.4 g
Sód
2191.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy