
Urządzenia i Akcesoria
Paella z owocami morza
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
300 - 400 g małży, świeżych, oczyszczonych
-
3 łyżeczki soli
-
woda do namoczenia małży
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 szczypty nitek szafranu
-
400 g krążków kalmarów, surowych świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
100 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
700 g bulionu rybnego płynnego (patrz wskazówka)
-
350 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
500 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
6 krewetek surowych, nieobranych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
514 kcal /
2150.6 kJ
Białko
36.3 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
56.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
2191.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska