Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem

3.2 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 1600 g wody
  • 100 g cukru
  • 30 g soli plus 1⅛ łyżeczki i dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 2 łyżki herbaty czarnej liściastej
    4 torebki czarnej herbaty
  • 1000 g żeberek wieprzowych, pasków mięsnych, pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki lub w ósemki
  • 100 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 200 g ryżu basmati
  • 10 g oleju
  • 600 - 700 g warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki (2-3 cm), np. brokułu, kalafiora, fasolki szparagowej, brukselki, marchewki
  • 10 g skrobi ziemniaczanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1488.5 mg
Białko 47.9 g
Kalorie 4300.8 kJ / 1027.9 kcal
Tłuszcz 62.1 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 19.4 g
Węglowodany 67.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...