Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą

Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą

4.4 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

Gulasz z pulpetami kiełbasianymi
  • 300 g białej kiełbasy, surowej
  • 20 g oleju
    20 g masła
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 350 g wody
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
Surówka z kalarepą
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g kalarepy pokrojonej na kawałki
  • 30 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 10 g oleju
  • 5 g białego octu winnego
  • 10 g pestek dyni
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty cukru
  • ¼ łyżeczki musztardy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1437 mg
Białko 18 g
Kalorie 2321 kJ / 555 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...