Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
Składniki
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi
-
300 g białej kiełbasy, surowej
-
20 g masła20 g oleju
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
-
350 g wody
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Surówka z kalarepą
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
30 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
10 g oleju
-
5 g białego octu winnego
-
10 g pestek dyni
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cukru
-
¼ łyżeczki musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 h
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 h 50 min
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1 h
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 h
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 h
Warzywna potrawka z kurczakiem i surówka brokułowa; Budyń z owoców jagodowych
1 h 10 min
Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty
2 h
Zupa z tortellini i mięsem mielonym; Korzenny deser owocowy
1 h
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55 min
Grecki kurczak z makaronem orzo i fetą (z osłoną noża miksującego)
3 h 20 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Gulasz z ziemniakami
45 min