
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi
-
białej kiełbasy, surowej300 g
-
oleju20 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki200 g
-
ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki100 g
-
wody350 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
majeranku, suszonego¼ łyżeczki
-
tymianku, suszonego¼ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Surówka z kalarepą
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
kalarepy pokrojonej na kawałki50 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki30 g
-
oleju10 g
-
białego octu winnego5 g
-
pestek dyni10 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru2 szczypty
-
musztardy¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
555 kcal /
2321 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
1437 mg