Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą

Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą

4.4 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g kapusty kiszonej odsączonej
  • 200 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
  • 100 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
  • 100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 3 łyżki migdałów, w płatkach
  • 3 łyżki nasion chia
  • 30 g octu jabłkowego
  • 20 g syropu klonowego
    20 g syropu z agawy
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 505.4 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 946.4 kJ / 226.2 kcal
Tłuszcz 14.1 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...