
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z tortellini i mięsem mielonym; Korzenny deser owocowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju30 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki250 - 300 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata400 g
-
wody800 g
-
marchewki pokrojonej w 5 mm plastry200 g
-
cukru50 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
makaronu, świeżego, typu tortellini z dowolnym nadzieniem350 - 400 g
-
owoców suszonych, mieszanych np. śliwek, moreli, fig100 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki150 g
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki150 g
-
soku pomarańczowego200 g
-
brandy (opcjonalnie)20 g
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, 1 w kawałku5 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
gwiazdka anyżu1
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
838.9 kcal /
3509.9 kJ
Białko
34.2 g
Tłuszcz
34.1 g
Węglowodany
105.3 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
20.6 g
Sód
1132.4 mg