Urządzenia i Akcesoria
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
200 g chińskiego makaronu jajecznego, suchego450 g chińskiego makaronu jajecznego, świeżego
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 ząbki czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
250 g mięsa mielonego wołowego, wieprzowego lub drobiowego, podzielonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
3 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone3 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi z tapioki
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1400 g wody
-
2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka sosu sambal oelek (patrz wskazówka, opcjonalnie)
-
200 g kapusty pak choi pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
-
4 łyżki prażonej cebulki, gotowej
-
4 łyżki cebuli dymki ze szczypiorkiem, pokrojonej w ukośne plastry
-
kiełki fasoli mung, świeże do dekoracji
-
1 papryczka chili, świeża (opcjonalnie) pokrojona w ukośne plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1075.6 mg
Białko
30.4 g
Kalorie
3180 kJ /
760.1 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
97.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Paella z owocami morza
50 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Risotto z kimchi
35 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Tantanmen Ramen
45 min
Pikantne curry z kurczaka, bakłażana i ciecierzycy
30 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min