Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
1000 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g makaronu pełnoziarnistego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
15 g sosu sojowego
-
5 g mirinu
-
10 g miodu, płynnego
-
1 łyżeczka octu ryżowego
-
ziarna sezamu, białego uprażonego, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2636.7 mg
Białko
16.4 g
Kalorie
2520.1 kJ /
602.3 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
91.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Tofu tikka masala
55 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min