Makaron z warzywami w sosie teriyaki

3.9 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja

Składniki

  • 1000 g wody
  • ¾ łyżeczki soli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 80 g makaronu pełnoziarnistego
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ ząbka czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 15 g sosu sojowego
  • 5 g mirinu
  • 10 g miodu, płynnego
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • ziarna sezamu, białego uprażonego, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2636.7 mg
Białko 16.4 g
Kalorie 2520.1 kJ / 602.3 kcal
Tłuszcz 21.4 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 91.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...