Makaron z krewetkami i porem (TM7)

Makaron z krewetkami i porem (TM7)

3.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g migdałów, w płatkach
  • 10 - 15 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do posypania
    10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do posypania
  • 1 łyżka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 650 g wody
  • 70 g białego wina, wytrawnego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 350 g makaronu, suchego typu linguine lub spaghetti
  • 250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 limonka pokrojona w ćwiartki, do skropienia
    1 cytryna, pokrojona w ćwiartki, do skropienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 21.3 g
Kalorie 2113.3 kJ / 504.8 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 74.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...