Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych40 g suszonych pomidorów
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
50 g oleju, pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów50 g oliwy z oliwek
-
200 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
300 g bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
400 g wody
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
200 g kaszy kuskus
-
10 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
319.3 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1464.3 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM5)
25 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min