Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych40 g suszonych pomidorów
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
50 g oleju, pozostałego po odsączeniu suszonych pomidorów50 g oliwy z oliwek
-
200 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
300 g bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
400 g wody
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
200 g kaszy kuskus
-
10 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
319.3 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1464.3 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 Min
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 Std.
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 Min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 Min
Kanapki z pastą z tofu
5 Min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 Min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 Min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 Min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 Min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 Min
Kalafior tikka masala
30 Min