Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami

Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami

4.8 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 45 g oleju
    45 g oliwy z oliwek
  • 200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 5 x 0,5 cm paski
  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm półplastry
  • 150 g marchewki pokrojonej w 5 x 0,5 cm słupki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g krewetek, surowych, średnich, obranych osuszonych ręcznikiem papierowym
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 bułki
  • 4 łyżki serka kremowego śmietankowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1091.5 mg
Białko 19.6 g
Kalorie 1814.3 kJ / 433.6 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...