Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami
TM6

Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami

4.7 (39 ocen)

Składniki

  • 50 g sera cheddar, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 45 g oleju
    lub 45 g oliwy z oliwek
  • 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 5 x 0,5 cm paski
  • 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 0,5 cm półplastry
  • 150 g marchewki, pokrojonej w 5 x 0,5 cm słupki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g krewetek, surowych, średnich, obranych, osuszonych ręcznikiem papierowym
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 bułki
  • 4 łyżki serka kremowego, śmietankowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1814.3 kJ / 433.6 kcal
Białko
19.6 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
23.2 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Błonnik
4.9 g
Sód
1091.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy