Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami

Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami

4.8 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • oleju
    45 g
    45 g oliwy z oliwek
  • papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 5 x 0,5 cm paski
    200 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm półplastry
    100 g
  • marchewki pokrojonej w 5 x 0,5 cm słupki
    150 g
  • ząbek czosnku
    1
  • krewetek, surowych, średnich, obranych osuszonych ręcznikiem papierowym
    250 g
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • bułki
    4
  • serka kremowego śmietankowego
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433.6 kcal / 1814.3 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 1091.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...