Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami

Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami

4.7 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Piersi z indyka sous-vide
  • filety z piersi indyka, bez skóry i kości (po ok. 180 g każdy)
    4
  • masła (po ok. 10 g każdy)
    2 plastry
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)
    1200 - 1300 g
Ratatouille i ziemniaki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    70 g
    70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • liści bazylii, świeżych
    5 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
    250 g
  • bakłażana pokrojonego w 2 cm kostkę
    250 g
  • czerwona papryka (ok. 180 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 cm kostkę
    1
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    100 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • ziół prowansalskich, suszonych
    2 łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ziemniaków pokrojonych w ósemki (patrz wskazówka)
    500 g
  • masło klarowane do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 574 kcal / 2402 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 895 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...