Urządzenia i Akcesoria
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
Składniki
Piersi z indyka sous-vide
-
4 filety z piersi indyka, bez skóry i kości (po ok. 180 g każdy)
-
2 plastry masła (po ok. 10 g każdy)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1200 - 1300 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)
Ratatouille i ziemniaki
-
70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
250 g bakłażana pokrojonego w 2 cm kostkę
-
1 czerwona papryka (ok. 180 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka cukru
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g ziemniaków pokrojonych w ósemki (patrz wskazówka)
-
masło klarowane do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1 godz. 15 min
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami
1 godz. 15 min
Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty
2 godz.
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Zupa jarzynowa; Indyk w sosie z suszonych pomidorów z ziemniakami i brokułami
50 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min