Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
- 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 200 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1000 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilosó do oprószenia
- 70 g oliwy z oliwek, plus 1 tyzka do gotowania
- 400 - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 2 ząbki czosnku
- 20 g bazylii, świeżej, tylko liscie, plus dodatkowa ilos do dekoracji
- 2 łyżki migdałów, w słupkach, plus dodatkowa ilosc do dekoracji
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2275.2 kJ / 543.8 kcal
- Białko
- 39.7 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 184.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 Min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 Min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Kuskus perłowy z warzywami na parze
30 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min