Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
25
g oleju
lub 25 g oliwy z oliwek - 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 330.8 kJ / 79.1 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 Min
Delikatne rumienienie marchewki
15 Min
Rumienienie bakłażana
30 Min
Rumienienie kiełbasy
20 Min
Rumienienie cukinii
20 Min
Rumienienie papryki z cebulą
25 Min
Rumienienie pieczarek
25 Min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 Min
Rumienienie papryki
20 Min
Rumienienie szparagów
20 Min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min