Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice
- 360 g boiling water, plus extra to soak
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 40 g fresh turmeric, peeled
- 50 g fresh galangal, peeled
- 50 g vegetable oil
- 10 g Korean chilli paste (gochujang)
- ¾ tsp ground turmeric
- 10 makrut lime leaves
- 300 g coconut water
- 500 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp fish sauce
- 1 - 2 pinches xanthan gum (see Tips)
- 600 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (4 cm)
- 100 g nadine potato, cut into cubes (1 cm)
- 100 g carrot, cut into rounds (0.5 cm)
- 1 red capsicum (approx. 200 g), cut into strips
- 100 g fresh green beans, cut into pieces (2 cm)
- 2 baby bok choy, trimmed, cut into sixths, lengthways
- 1 tbsp freshly squeezed lime juice
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4113.3 kJ / 983.1 kcal
- Białko
- 41.6 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 45.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.6 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 750.8 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate lava pudding
40min
Cookidoo 10th Anniversary Cake
4h
Balinese Betutu chicken
5h 35 min
Buffalo chicken pizza
1h 30min
Blueberry, almond and fennel jam tart
3 godz. 10 min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 godz. 10 min
Thai red chicken curry and rice
40min
All in one bowl bolognese
40min
Quick chicken tikka masala
35 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
No fail mash potato
20min