Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arancini
- 150 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 50 g unsalted butter
- 250 g Arborio rice
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g white wine
- 1 pinch saffron
- 650 g water
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
Assembly
- 130 g panko breadcrumbs
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 tbsp plain flour
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped
- 280 g cooked prawns, cut into pieces (2 cm)
- 2 eggs, lightly beaten
- vegetable oil (approx. 750 g), to deep fry
- lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 328.9 kJ / 78.6 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 124.1 mg
Alternatywne przepisy
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Fajita seasoning
5min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30 Min
Apple and cinnamon hot cross buns
2 Std. 20 Min
Spicy Margarita Fizz
10min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45 Min
Yiayia's Pastitsio
1 godz. 40 min
Rosemary and eschalot gravy
30 Min
Traditional sausage rolls
50min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min