Prawn and saffron arancini

Prawn and saffron arancini

5.0 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 25 godz.
40 portions

Składniki

Arancini
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    150 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter
    50 g
  • Arborio rice
    250 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • white wine
    150 g
  • saffron
    1 pinch
  • water
    650 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    3 tsp
Assembly
  • panko breadcrumbs
    130 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • plain flour
    6 tbsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, chopped
    3 sprigs
  • cooked prawns cut into pieces (2 cm)
    280 g
  • eggs lightly beaten
    2
  • vegetable oil (approx. 750 g), to deep fry
  • lemon cut into wedges, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 124.1 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 328.9 kJ / 78.6 kcal
Tłuszcz 2.4 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...