Caramelised onion jam gravy

Caramelised onion jam gravy

4.6 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 portions

Składniki

Caramelised onion jam
  • olive oil
    2 tbsp
  • brown onion (approx. 8), cut into quarters
    1200 g
  • brown sugar
    100 g
  • dry white wine
    200 g
  • verjuice
    80 g
  • kecap manis (sweet soy sauce)
    4 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • yellow mustard seeds
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
Gravy
  • garlic cloves
    2
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • water
    350 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 - 3 tsp
  • plain flour
    1 tbsp
  • red wine
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1015.4 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 931 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...