Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised onion jam
- 2 tbsp olive oil
- 1200 g brown onion (approx. 8), cut into quarters
- 100 g brown sugar
- 200 g dry white wine
- 80 g verjuice
- 4 tsp kecap manis (sweet soy sauce)
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp yellow mustard seeds
- 1 tsp sea salt
Gravy
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 350 g water
- 2 - 3 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tbsp plain flour
- 50 g red wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 931 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1015.4 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40min
Red onion relish
50min
Dukkah
25min
Prune and orange stuffing
10min
Coleslaw
10min
Retro prawn cocktail
20min
Traditional cocktail sauce
5min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20min
Rosemary and eschalot gravy
30min
Cranberry bacon stuffing
10min
Mint sauce
5min
Traditional gravy
25min