Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised onion jam
- 2 tbsp olive oil
- 1200 g brown onion (approx. 8), cut into quarters
- 100 g brown sugar
- 200 g dry white wine
- 80 g verjuice
- 4 tsp kecap manis (sweet soy sauce)
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp yellow mustard seeds
- 1 tsp sea salt
Gravy
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 350 g water
- 2 - 3 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tbsp plain flour
- 50 g red wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 931 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1015.4 mg
Alternatywne przepisy
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1h
Cranberry bacon stuffing
10min
Panforte ice cream bombe
48hod. 25min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5h 30min
Tomato ketchup
1 Std. 10 Min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4u. 55min
Orange and passionfruit Eton mess
2h 50min
Rosemary and eschalot gravy
30 Min
Satay sauce
15 min
Barbecue sauce
1 Std. 40 Min
Traditional gravy
25 Min