Urządzenia i Akcesoria
Caramelised onion jam gravy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 portions
Składniki
Caramelised onion jam
-
olive oil2 tbsp
-
brown onion (approx. 8), cut into quarters1200 g
-
brown sugar100 g
-
dry white wine200 g
-
verjuice80 g
-
kecap manis (sweet soy sauce)4 tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
yellow mustard seeds1 tsp
-
sea salt1 tsp
Gravy
-
garlic cloves2
-
fresh thyme leaves only4 sprigs
-
water350 g
-
Chicken stock paste (see Tips)2 - 3 tsp
-
plain flour1 tbsp
-
red wine50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1015.4 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
931 kJ /
222 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
29 g