Smoked salmon terrine

Smoked salmon terrine

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 24 godz. 25 min
8 slices

Składniki

  • water
    500 g
  • fresh skinless, boneless salmon fillets
    400 g
  • fresh dill leaves only, plus extra to serve
    4 sprigs
  • fresh chives trimmed, cut into pieces, plus extra to serve
    10
  • spring onions/green onions trimmed, cut into lengths (3 cm)
    2
  • cream cheese chilled, cut into pieces
    250 g
  • crème fraîche
    100 g
  • lemon zest only
    1
  • lemon juice
    1 ½ tbsp
  • sea salt to taste
    ¼ tsp
  • ground white pepper to taste
    ¼ tsp
  • smoked salmon thinly sliced
    300 g
  • pickled red onion finely chopped and drained on paper towel
    80 g
  • lemon slices, to serve
  • fresh chives chopped, to serve
  • toast to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 1170.4 mg
Białko 19.4 g
Kalorie 1216.1 kJ / 290.7 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...