Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g shelled pistachios
- 120 g hazelnuts, without skin, roasted
- 5 dried figs, cut into halves
- 50 g butter, cut into pieces
- 50 g pouring (whipping) cream
- 300 g dark chocolate, broken into pieces
- 2 tbsp golden syrup
- 2 tbsp brandy (opcjonalnie)
- 100 g digestive biscuits broken into pieces (approx. 3 cm)
- cocoa powder, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 835.6 kJ / 199 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 46.4 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free shortbread
1h 20min
Prune and orange stuffing
10 min
Lemon meringue pie
3h
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Feijoa bakewell tart
1h 35 min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4 Std. 55 Min
Gluten free fruit mince pies
1h 15 min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Orange and passionfruit Eton mess
2h 50 min
Chewy pistachio biscuits
45 min
Rise and shine cereal clusters
30 min
Caribbean carrot cake
2h 10 min