Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus, woody ends trimmed
- cold water, for soaking
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438.4 kJ / 580.5 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 306.8 mg
Alternatywne przepisy
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Plum and cherry paste
5h 15min
Filo spinach slice
55 min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Macadamia and Parmesan biscuits
25 min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40min
Mushroom tart
50 min
Mushroom croustade
1h 35 min.
Leek and ham tart
1sa 55 dk
Ham and zucchini quiche
1 godz. 45 min