Asparagus tart with sour cream pastry
TM6 TM5 TM31

Asparagus tart with sour cream pastry

4.2 (40 ocen)

Składniki

Pastry

  • 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
  • 325 g plain flour, plus extra for dusting
  • 1 pinch fine salt
  • 160 g sour cream

Filling

  • 500 g water
  • 200 g asparagus, woody ends trimmed
  • cold water, for soaking
  • 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
  • ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
  • 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
  • 100 g ricotta
  • 3 eggs
  • 100 g sour cream
  • ½ tsp sea salt flakes
  • ½ tsp ground black pepper
  • 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
2438.4 kJ / 580.5 kcal
Białko
13.4 g
Węglowodany
31.6 g
Tłuszcz
44.6 g
Tłuszcz nasycony
28.4 g
Błonnik
2.4 g
Sód
306.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy