
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g unsalted butter cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus woody ends trimmed
- cold water for soaking
- 100 g cheddar cheese cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 580.5 kcal / 2438.4 kJ
- Białko
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.4 g
- Sód
- 306.8 mg