Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g hot smoked trout (see Tips)
- 120 g water
- 1 tsp gelatine powder
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 60 g mayonnaise (see Tips)
- 2 tsp lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 120 g cream cheese
- 2 - 3 drops Tabasco® sauce (optional)
- 120 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1756.6 kJ / 418.3 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 316.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Wasabi mayonnaise
10min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Hearty seafood chowder
45min
Cauliflower mash
25min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Thai-style fish cakes
30 min
Lemon and caper aioli
15 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Smoked salmon mousse
5min