Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)

Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)

4.9 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Parfait au chocolat
  • pouring (whipping) cream
    300 g
  • dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces (approx. 2 cm)
    200 g
  • egg yolk
    1
  • eggs
    2
  • caster sugar
    100 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • orange liqueur (see Tips)
    1 tsp
Raspberry coulis
  • fresh raspberries (see Tips)
    200 g
  • caster sugar
    100 g
  • lemon juice only
    ½
Macerated summer berries
  • fresh mixed berries (e.g strawberries, blueberries, raspberries)
    300 g
  • caster sugar
    1 tbsp
  • orange liqueur (see Tips)
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.915 g
Kalorie 2347 kJ / 559 kcal
Tłuszcz 30.673 g
Błonnik 4.337 g
Węglowodany 65.117 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...