Wersje kompatybilne
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parfait au chocolat
- 300 g pouring (whipping) cream
- 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces (approx. 2 cm)
- 1 egg yolk
- 2 eggs
- 100 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp orange liqueur (see Tips)
Raspberry coulis
- 200 g fresh raspberries (see Tips)
- 100 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Macerated summer berries
- 300 g fresh mixed berries (e.g strawberries, blueberries, raspberries)
- 1 tbsp caster sugar
- 1 tbsp orange liqueur (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2347 kJ / 559 kcal
- Białko
- 6.915 g
- Węglowodany
- 65.117 g
- Tłuszcz
- 30.673 g
- Błonnik
- 4.337 g
Alternatywne przepisy
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7h 10min
Oysters with lime granita
5 min
Caramelised sherry vinaigrette
25 min.
Tomatoes with wasabi dressing
10 min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30 min.
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 godz. 50 min
Tzatziki dip
15 min
Cocktail Tropical with rum and passion fruit
15 min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Frozen mojito cheesecake
24h 25min
Lychee sorbet cocktail
24h 5 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min.