Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fruit
- 1 orange zested, 2 strips (1 x 4 cm) and juiced
- 200 g rhubarb, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 1 green apple, peeled, cored and cut into quarters
- 60 g raw sugar
- 150 g strawberries, hulled, plus extra for decorating
Custard
- 30 g raw sugar
- 20 g gluten free cornflour
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs
- 300 g full cream milk
Whipped cream
- 300 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1334.5 kJ / 317.7 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 64.3 mg
Alternatywne przepisy
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Steamed pistachio cheesecakes with mango
1 Std. 30 Min
Beetroot salad
10 Min
Spicy peach and mango chutney
45min
Rhubarb and vanilla rhumba
25min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
29u. 30min
Orange and passionfruit Eton mess
2 godz. 50 min
Fermented beetroot and apple salsa
72 Std.
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Fruity pear mince tarts
2 Std. 30 Min
Quick beetroot relish
40min