Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g beetroot (approx. 3 beetroots), peeled and cut into pieces (approx. 2-3 cm - see Tips)
- 80 g red onion, cut into quarters
- 1 carrot (approx. 130 g), cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into thirds (optional)
- 60 g extra virgin olive oil, plus an extra 3 tbsp for drizzling
- 90 g apple cider vinegar
- 30 g coconut sugar
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 6133.6 kJ / 1460.4 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 71.4 g
- Tłuszcz
- 121.7 g
- Błonnik
- 23.6 g
Alternatywne przepisy
Savoury cashew cream cheese
3h 10min
Cashew cheddar cheese
3h 10min
Spiced roasted mixed nuts
25min
Mushroom pâté
1h 15min
Tomato paste
2h 20min
Peanut butter
5 dk
Tomato ketchup
1sa 10 dk
Mayonnaise
5 dk
Vegan mayonnaise
15 Min
Wholegrain mustard
120u.
Quick beetroot relish
40 Min
Nut and seed butter
10 dk