Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rukoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
40 g masła
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g rukoli
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 6 kropli sosu Tabasco® (opcjonalnie)
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
226.3 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
961.7 kJ /
229.9 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Latte pieczarkowe
25 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z pieczarek
20 min