Zupa z rukoli

Zupa z rukoli

4.8 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 150 g rukoli
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 - 6 kropli sosu Tabasco® (opcjonalnie)
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 226.3 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 961.7 kJ / 229.9 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...