Wersje kompatybilne
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 150 g liści rzodkiewki (z 3 pęczków), pokrojonych na kawałki
- 750 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 600 g rzodkiewek (z 3 pęczków)
- 150 g śmietany, 12% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 739 kJ / 176.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Smoothie z botwinki
30 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Zupa z rukoli
35 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Napój z zielonej pietruszki
15 min
Zupa krem z jarmużu
30 min