
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
liści rzodkiewki (z 3 pęczków), pokrojonych na kawałki150 g
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
-
rzodkiewek (z 3 pęczków)600 g
-
śmietany, 12% tłuszczu150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
176.5 kcal /
739 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
6.2 g