
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z topinamburem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
cytryny130 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu380 - 400 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
mleka100 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki80 g
-
białego chleba tostowego, w kromkach (ok. 2 szt.), czerstwego50 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół40 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki300 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki200 g
-
brukwi obranej, pokrojonej na kawałki150 g
-
wody400 g
-
masło do natłuszczenia formy do zapiekania
-
makaronu, suchego, typu lasagne6 płatów
-
sera camembert lub innego sera pleśniowego (80-100 g), pokrojonego w 5 mm plastry½ opakowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
477 kcal /
2001 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
34.9 g
Węglowodany
30.9 g
Błonnik
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Kotlety sojowe
40 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Zupa miso
45 min