Lasagne z topinamburem

Lasagne z topinamburem

3.0 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • cytryny
    130 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    380 - 400 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • mleka
    100 g
  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    80 g
  • białego chleba tostowego, w kromkach (ok. 2 szt.), czerstwego
    50 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    40 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
    300 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    200 g
  • brukwi obranej, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • wody
    400 g
  • masło do natłuszczenia formy do zapiekania
  • makaronu, suchego, typu lasagne
    6 płatów
  • sera camembert lub innego sera pleśniowego (80-100 g), pokrojonego w 5 mm plastry
    ½ opakowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 477 kcal / 2001 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 34.9 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...