Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z topinamburem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
130 g cytryn
-
380 - 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g mleka
-
80 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
50 g białego chleba tostowego, w kromkach (ok. 2 szt.), czerstwego
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
-
200 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
150 g brukwi obranej, pokrojonej na kawałki
-
400 g wody
-
masło do natłuszczenia formy do zapiekania
-
6 płatów makaronu, suchego, typu lasagne
-
½ opakowania sera camembert lub innego sera pleśniowego (80-100 g), pokrojonego w 5 mm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.8 g
Kalorie
2001 kJ /
477 kcal
Tłuszcz
34.9 g
Błonnik
10 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety sojowe
40 min
Burger z tofu
2 godz.
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Pasta z topinamburu
35 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min