![Anchoiada Anchoiada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6766C9FE-9CFF-4DD2-A387-71D6EC0C3C9F/Derivates/3CA9F6C5-BCB4-4FE1-B327-AFBA9237BF9D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 125 g filetów z anchois, w oleju, odsączonych z zalewy
- 15 g czarnych oliwek, bez pestek
- 100 g oliwy z oliwek
- 70 g oleju z pestek winogron
- 60 g wody
- 40 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3754.4 kJ / 897.3 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 91.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 2351.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta à la Norma
50min
Pasta zhong
15min
Gremolata z parmezanem
5 Min
Arabska mieszanka przypraw
5 Min
Adżika
40 Min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 Min
Zupa Pho
1hod. 20min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1h 5min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Peruwiańskie ceviche
1 Std. 15 Min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2h 30 min
"Dżem" bekonowy
1hod. 20min