Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 125 g filetów z anchois, w oleju, odsączonych z zalewy
- 15 g czarnych oliwek, bez pestek
- 100 g oliwy z oliwek
- 70 g oleju z pestek winogron
- 60 g wody
- 40 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3754.4 kJ / 897.3 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 91.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 2351.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti z kaparami i anchois
35 Min
Sos amatriciana
50 Min
Gremolata z parmezanem
5 Min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1 Std. 15 Min
Granola wytrawna
1 godz. 35 min
Lassi z kiełkami
20 Min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 Std. 30 Min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1h 5min
Mini tarty
1 Std. 45 Min
"Dżem" bekonowy
1 Std. 20 Min
Fasola adzuki po prowansalsku
13h
Arabska mieszanka przypraw
5 Min