Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 125 g filetów z anchois, w oleju, odsączonych z zalewy
- 15 g czarnych oliwek, bez pestek
- 100 g oliwy z oliwek
- 70 g oleju z pestek winogron
- 60 g wody
- 40 g czerwonego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3754.4 kJ / 897.3 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 91.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 2351.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2h 30min
Pasta zhong
15min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Zielona terrina z kozim serem
4 Std. 40 Min
Salsa Verde
15min
Pasta Taramosalata
15min
Lasagne z topinamburem
1h 20 min
Sos salvitxada
1h 25min
Peruwiańskie ceviche
1h 15 min
Arabska mieszanka przypraw
5 min
Amaretto sunrise
5 min
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30 min