
Urządzenia i Akcesoria
Sos salvitxada
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 słoiki
Składniki
-
czerwone papryki całe (ok. 230 g każda)2
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryki180 g
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki150 g
-
orzechów laskowych25 g
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
ząbków czosnku5
-
papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (ok. 2 szt.)5 g
-
białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki, czerstwego20 g
-
białego octu winnego20 g
-
soli1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1129.5 kcal /
4725.8 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
111.3 g
Węglowodany
28.1 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
1231.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska