
Urządzenia i Akcesoria
Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
omułków, świeżych, oczyszczonych700 g
-
gorąca woda ilość do namoczenia omułków
-
ząbek czosnku1
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego4 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
wodorostów wakame, suszonych2 łyżki
-
białego wina50 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
jajka2
-
mąki pszennej1 łyżka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 20 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego1 szczypta
-
pieczarek pokrojonych w plastry200 g
-
tuńczyka, w sosie własnym z puszki, odsączonego z zalewy200 g
-
fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w kostkę80 - 100 g
-
woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252.2 kcal /
1055.8 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
7.2 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska