Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
TM5 TM6

Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 700 g omułków, świeżych, oczyszczonych
  • gorąca woda, ilość do namoczenia omułków
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 łyżki wodorostów wakame, suszonych
  • 50 g białego wina
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego
  • 200 g pieczarek, pokrojonych w plastry
  • 200 g tuńczyka, w sosie własnym, z puszki, odsączonego z zalewy
  • 80 - 100 g fileta z dorsza, bez skóry, pokrojonego w kostkę
  • woda, do pieczenia w kąpieli wodnej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1055.8 kJ / 252.2 kcal
Białko
27.5 g
Węglowodany
7.2 g
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 90 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy