Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)

Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • 700 g omułków, świeżych, oczyszczonych
    700 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych
  • gorąca woda ilość do namoczenia omułków
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 łyżki wodorostów wakame, suszonych
    10 g sałaty morskiej, suszonej
  • 50 g białego wina
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego
    1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
  • 200 g pieczarek pokrojonych w plastry
  • 200 g tuńczyka, w sosie własnym z puszki, odsączonego z zalewy
  • 80 - 100 g fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w kostkę
    80 - 100 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego w kostkę
  • woda do pieczenia w kąpieli wodnej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 252.2 kcal / 1055.8 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...