Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)

Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)

4.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • omułków, świeżych, oczyszczonych
    700 g
    700 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych
  • gorąca woda ilość do namoczenia omułków
  • ząbek czosnku
    1
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    4 gałązki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    4 gałązki
  • wodorostów wakame, suszonych
    2 łyżki
    10 g sałaty morskiej, suszonej
  • białego wina
    50 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • jajka
    2
  • mąki pszennej
    1 łyżka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 - 20 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    1 szczypta
    1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
  • pieczarek pokrojonych w plastry
    200 g
  • tuńczyka, w sosie własnym z puszki, odsączonego z zalewy
    200 g
  • fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w kostkę
    80 - 100 g
    80 - 100 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego w kostkę
  • woda do pieczenia w kąpieli wodnej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 252.2 kcal / 1055.8 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...