Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g omułków, świeżych, oczyszczonych
- gorąca woda, ilość do namoczenia omułków
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżki wodorostów wakame, suszonych
- 50 g białego wina
- 50 g oliwy z oliwek
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
- 200 g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 200 g tuńczyka, w sosie własnym, z puszki, odsączonego z zalewy
- 80 - 100 g fileta z dorsza, bez skóry, pokrojonego w kostkę
- woda, do pieczenia w kąpieli wodnej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1055.8 kJ / 252.2 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pstrąg marynowany
25h 35min
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5h 15 min
Risotto po mediolańsku
30min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 Std. 10 Min
Koktajl z krewetek
45min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Lasagne z topinamburem
1h 20min
Tiramisu bez laktozy
12u. 40min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45min
Peruwiańskie ceviche
1h 15min
Risotto z halibutem
55min