Urządzenia i Akcesoria
Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
700 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych700 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
gorąca woda ilość do namoczenia omułków
-
1 ząbek czosnku
-
4 gałązki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g sałaty morskiej, suszonej2 łyżki wodorostów wakame, suszonych
-
50 g białego wina
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 jajka
-
1 łyżka mąki pszennej
-
10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego1 szczypta pieprzu, mielonego
-
200 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
200 g tuńczyka, w sosie własnym z puszki, odsączonego z zalewy
-
80 - 100 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego w kostkę80 - 100 g fileta z dorsza, bez skóry pokrojonego w kostkę
-
woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27.5 g
Kalorie
1055.8 kJ /
252.2 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Koktajl z krewetek
45 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min