Makaron gryczany soba z warzywami i tofu

Makaron gryczany soba z warzywami i tofu

3.2 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 5 g kolendry, świeżej
  • 30 g octu ryżowego
    15 g białego octu winnego
  • 40 g sosu sojowego
  • 40 g syropu klonowego
    40 g syropu z agawy
  • 40 g oliwy z oliwek
    40 g oleju arachidowego
  • 5 g oleju sezamowego, prażonego
  • 20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka białego miso (lub shiro miso)
  • 1500 g wody
  • 150 g różyczek brokułu
  • 250 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    250 zielonej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 2 łyżki ziaren sezamu, białego
  • 1 opakowanie tofu, średnio twardego (ok. 200 g)
  • 250 g makaronu soba

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 526.1 kcal / 2201.1 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...