Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
TM6 TM5

Makaron gryczany soba z warzywami i tofu

3.1 (31 ocen)

Składniki

  • 15 g ziaren sezamu, białego
  • 700 g wody
  • 2 łyżeczki pasty miso, białej (shiromiso)
  • 150 g różyczek brokułu
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 150 g makaronu soba
  • ¾ opakowania tofu, średnio twardego (ok. 150 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 50 g octu ryżowego
  • 60 g sosu sojowego, jasnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1025 kJ / 244 kcal
Białko
16.1 g
Węglowodany
37.6 g
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy