
Urządzenia i Akcesoria
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
5 g kolendry, świeżej
-
30 g octu ryżowego
-
40 g sosu sojowego
-
40 g syropu klonowego
-
40 g oliwy z oliwek
-
5 g oleju sezamowego, prażonego
-
20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
1 łyżka białego miso (lub shiro miso)
-
1500 g wody
-
150 g różyczek brokułu
-
250 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego
-
1 opakowanie tofu, średnio twardego (ok. 200 g)
-
250 g makaronu soba
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
526.1 kcal /
2201.1 kJ
Białko
20.7 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
66.2 g
Błonnik
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska