Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g ziaren sezamu, białego
- 700 g wody
- 2 łyżeczki pasty miso, białej (shiromiso)
- 150 g różyczek brokułu
- 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 150 g makaronu soba
- ¾ opakowania tofu, średnio twardego (ok. 150 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 50 g octu ryżowego
- 60 g sosu sojowego, jasnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1025 kJ / 244 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasola adzuki po prowansalsku
13小时
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1h 30min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 Std. 10 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1h 30min
Wegańskie "chili con carne"
1h