Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g ziaren sezamu, białego
- 700 g wody
- 2 łyżeczki pasty miso, białej (shiromiso)
- 150 g różyczek brokułu
- 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 150 g makaronu soba
- ¾ opakowania tofu, średnio twardego (ok. 150 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 50 g octu ryżowego
- 60 g sosu sojowego, jasnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1025 kJ / 244 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1h 30min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Fasolotto z kalafiorem
13 Std. 55 Min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Crumble po indyjsku
1h 20 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 Std.
Zupa miso
45 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10 min