Makaron gryczany soba z warzywami i tofu

Makaron gryczany soba z warzywami i tofu

3.1 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • kolendry, świeżej
    5 g
  • octu ryżowego
    30 g
    15 g białego octu winnego
  • sosu sojowego
    40 g
  • syropu klonowego
    40 g
    40 g syropu z agawy
  • oliwy z oliwek
    40 g
    40 g oleju arachidowego
  • oleju sezamowego, prażonego
    5 g
  • pasty tahini (patrz wskazówka)
    20 g
  • białego miso (lub shiro miso)
    1 łyżka
  • wody
    1500 g
  • różyczek brokułu
    150 g
  • żółtej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    250 g
    250 zielonej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • ziaren sezamu, białego
    2 łyżki
  • tofu, średnio twardego (ok. 200 g)
    1 opakowanie
  • makaronu soba
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 526.1 kcal / 2201.1 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...