Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g ziaren sezamu, białego
- 700 g wody
- 2 łyżeczki pasty miso, białej (shiromiso)
- 150 g różyczek brokułu
- 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 150 g makaronu soba
- ¾ opakowania tofu, średnio twardego (ok. 150 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 50 g octu ryżowego
- 60 g sosu sojowego, jasnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1025 kJ / 244 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 Std. 30 Min
Gulasz sojowy z knedlami
1h
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 Std. 30 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 Min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 Min