Urządzenia i Akcesoria
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
300 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
250 g mąki z ciecierzycy
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
2 szczypty kminku, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g wody
-
oliwa z oliwek do smażenia placuszków
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
1101 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
8.3 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Kotlety sojowe
40 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min