
Urządzenia i Akcesoria
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
tymianku, świeżego tylko liście2 - 3 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki300 g
-
mąki z ciecierzycy250 g
-
imbiru, suszonego, mielonego2 szczypty
-
kminku, mielonego2 szczypty
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody200 g
-
oliwa z oliwek do smażenia placuszków
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262 kcal /
1101 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska