
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 240 g serc karczochów, w oleju odsączonych
- 130 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 67 kcal / 279 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Błonnik
- 6.4 g