Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 g bakłażana, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Sundal z ciecierzycy
6小时 45 分钟
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Pasta z bakłażana
55 Min
Dal makhani z soczewicy
50min
Sycylijska caponata
30min
Hummus z buraka
1h
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10min
Hummus z domowym tahini
25 Min