Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany bhurta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
500 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
319 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z bakłażana
55 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Kawior z bakłażana
50 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 godz.
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min