Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany bhurta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
500 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
319 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Sycylijska caponata
30 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Topinambur po prowansalsku
50 min
Pasta z bakłażana
55 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min