Bakłażany bhurta

Bakłażany bhurta

3.7 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 500 g wody
  • 500 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 76 kcal / 319 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...