
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany bhurta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
500 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
76 kcal /
319 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Kawior z bakłażana
50 min
Sycylijska caponata
30 min
Pasta z bakłażana
55 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min